RECHT VAN BIJ DE BOER

(H)EERLIJKE HOEVEPRODUCTEN


In onze boerderijwinkel bieden we (h)eerlijke hoeveproducten van eigen kweek aan: rundsvlees, vlees van biologisch opgekweekte buitenvarkens en biologische weide-eieren. Door daarnaast rechtstreeks samen te werken met collega (bio)boeren kan je in onze boerderijwinkel genieten van een breed aanbod van verse groenten en fruit, melk en zuivel, paddestoelen, fruitsappen, confituur, honing, speltbloem en speltpasta,....


Een aantal keer per jaar kan je vers vlees bestellen en afhalen bij ons op de boerderij. Bezorg ons zeker je gegevens als je op de hoogte wil gehouden worden van onze volgende verse vleesverkoop. Tussen twee verse vleesverkopen bieden we diepgevroren vlees aan in onze boerderijwinkel.


De volgende afhaaldagen vers runds- en varkensvlees zijn gepland voor september. Hou onze facebook en nieuwsbrief in gaten voor de exacte data. Zolang de voorraad strekt, kan je nog een voordeel diepvriespakket rund en/of varken in onze webwinkel bestellen en afhalen. Uiteraard ben je ook welkom in onze hoevewinkel voor losse stuks diepgevroren vlees.

De Lommerte is ook afhaalpunt van groentepakketten van een collega-bioboer. Zo kan je wekelijks een pakket kraakverse groenten van een collega-bioboer ophalen bij ons op de boerderij.


In de zomermaanden kan je voor een portie plukgeluk terecht in onze bloemenpluktuin en bloemenworkshops.


Onze kleinschalige boomkwekerij is gespecialiseerd in productieve selecties van noten (walnoten, kastanjes, hazelaar, amandel,...). In samenwerking met kwekerij De Zoetewei bieden we een breed assortiment van bijzondere eetbare planten aan voor permacultuurtuinen en voedselbossen.FLECKVIEH RUND, DE SMAAK VAN VLEES

Dit unieke Alpenras leeft zich dagelijks uit op onze kruidige weides met lommerrijke houtkanten. Het zijn sterke, zelfredzame dieren die bij ons de kans krijgen als hechte familiekudde te leven. Samen met de regenwormen in de bodem vormen ze een topteam voor de bodemvruchtbaarheid.


Ook qua smaak zijn onze runderen uniek: vol en smeuïg. Voor zij die willen genieten van een (h)eerlijk stukje vlees.

BIOLOGISCHE BUITENVARKENS

Onze varkens kunnen wroeten en zoelen in de modder à volonté. Zoals het hoort voor een varken. We horen onze buitenvarkens dan ook constant knorren van tevredenheid. Blije buitenvarkens maakt blije boeren. Ons varkensvlees is subliem van smaak.
BIOLOGISCHE WEIDE-EIEREN

Onze leghennen wonen in een handige kippenmobiel. Regelmatig verhuizen ze naar een mals stukje gras op de weide. Zo kunnen ze elke dag opnieuw hun veren strekken en scharrelen naar hartelust. Het resultaat is gezonde, vrolijke kippen en eieren boordevol smaak en gezonde voedingsstoffen.

KRAAKVERSE GROENTEN, ELKE WEEK OPNIEUW

Zelf telen we geen groenten op De Lommerte. Maar onze collega Bernd van Bio-bij-Bernd is daar een echte krak in. Bernd stelt zijn bedrijf in dit filmpje voor.


Elke woensdag tussen 17u en 20u kan je je groentepakket (klein-groot-familie) afhalen op onze boerderij. De groenten variëren volgens de seizoenen. Biologische teelt en dagverse levering garanderen een optimale smaak, voedzaamheid en bewaarbaarheid.


Meer info en het inschrijvingsformulier voor een groente-abonnement vind je rechtstreeks op de website van Bernd: www.biobijbernd/groentepakketten. Kies bij afhaalpunt voor Veerle-Laakdal.

BIOLOGISCHE BLOEMEN - PUUR PLUKGELUK

Onze boerderij is een heerlijke rustige plaats om te vertoeven. Je kan er genieten van de vele geuren en kleuren in de bloementuin. Ook de bijen, vlinders en vogels genieten mee.


Je kan zelf tijdens de openingsuren - zonder afspraak - een veldboeket van duurzaam geteelde snijbloemen komen oogsten. Plukabonnementen van 2, 3, 5 of 8 boeketten vind je in onze webwinkel. Zonder abonnement betaal je ter plekke met cash of met payconiq.

WORKSHOP VELDBOEKET

Tijdens de zomermaanden kan je een gezellige workshop volgen. Bij een hapje en een drankje nemen we je mee in het verhaal van De Lommerte, je leert hoe je seizoensbloemen oogst en we creëren samen een mooi veldboeket. Je gaat naar huis met je eigen boeket blije bloemen en de nodige tips om je veldbloemen langer vers te houden.

Inschrijven voor een workshop doe je in de webwinkel.


OPENINGSTIJDEN BLOEMENPLUKTUIN

Alle dagen vrije toegang van zonsopgang tot zonsondergang. Je hoeft geen afspraak te maken.

OPENINGSUREN HOEVEWINKEL

Vrijdag

10u00

-

12u30

13u30

-

18u00

Zaterdag

09u00

-

12u30

13u30

-

17u00

OPENINGSUREN BLOEMENPLUKTUIN

Alle dagen vrije toegang van zonsopgang tot zonsondergang. Je moet geen afspraak maken.

OPENINGSUREN KWEKERIJ

Enkel op afspraak.

CONTACT

0478 30 23 56 (Bi)

0498 29 78 68 (Jan)

Tessenderloseweg 120        2431 Veerle-Laakdal

VOLG ONS

NIEUWSBRIEF

BE-BIO-02

Copyright De Lommerte © Alle rechten voorbehouden