RECHT VAN BIJ DE BOER

(H)EERLIJKE HOEVEPRODUCTEN


Op De Lommerte bieden we (h)eerlijke hoeveproducten recht van het veld aan: vlees, groenten en bloemen. Geniet van de pure smaak van onze weiderunderen. Wekelijks kan je op onze boerderij een pakket kraakverse groenten van een collega-bioboer ophalen. In de zomermaanden kan je voor een portie plukgeluk terecht in onze bloemenpluktuin en bloemenworkshops.FLECKVIEH RUND, DE SMAAK VAN VLEES

Dit unieke Alpenras leeft zich dagelijks uit op onze kruidige weides met lommerrijke houtkanten. Het zijn sterke, zelfredzame dieren die bij ons de kans krijgen als hechte familiekudde te leven. Samen met de regenwormen in de bodem vormen ze een topteam voor de bodemvruchtbaarheid.


Ook qua smaak zijn onze runderen uniek: vol en smeuïg. Voor zij die willen genieten van een (h)eerlijk stukje vlees.


Drie keer per jaar kan je een vers vleespakket bestellen en afhalen bij ons op de boerderij. Bezorg ons zeker je gegevens als je op de hoogte wil gehouden worden van onze volgende vleesverkoop.


Tussen twee vleesverkopen houden we een beperkte voorraad diepgevroren vlees aan. Losse stukken diepgevroren vlees kan je bestellen in onze webwinkel en op afspraak ophalen.

KRAAKVERSE GROENTEN, ELKE WEEK OPNIEUW

Zelf telen we geen groenten op De Lommerte. Maar onze collega Bernd van Bio-bij-Bernd is daar een echte krak in. Bernd stelt zijn bedrijf in dit filmpje voor.


Elke woensdag tussen 17u en 20u kan je je groentepakket (klein-groot-familie) afhalen op onze boerderij. De groenten variëren volgens de seizoenen. Biologische teelt en dagverse levering garanderen een optimale smaak, voedzaamheid en bewaarbaarheid.


Meer info en het inschrijvingsformulier voor een groente-abonnement vind je rechtstreeks op de website van Bernd: www.biobijbernd/groentepakketten. Kies bij afhaalpunt voor Veerle-Laakdal.

PUUR PLUKGELUK IN DE BLOEMENPLUKTUIN

Onze boerderij is een heerlijke rustige plaats om te vertoeven. Je kan er genieten van de vele geuren en kleuren in de bloementuin. Ook de bijen, vlinders en vogels genieten mee.


Je kan zelf tijdens de openingsuren - zonder afspraak - een veldboeket van duurzaam geteelde snijbloemen komen oogsten. Plukabonnementen van 2, 3, 5 of 8 boeketten vind je in onze webwinkel. Zonder abonnement betaal je ter plekke met cash of met payconiq.

WORKSHOP VELDBOEKET

Tijdens de zomermaanden kan je een gezellige workshop volgen. Bij een hapje en een drankje nemen we je mee in het verhaal van De Lommerte, je leert hoe je seizoensbloemen oogst en we creëren samen een mooi veldboeket. Je gaat naar huis met je eigen boeket blije bloemen en de nodige tips om je veldbloemen langer vers te houden.

Inschrijven voor een workshop doe je in de webwinkel.


OPENINGSTIJDEN BLOEMENPLUKTUIN

De bloemenpluktuin is tijdelijk gesloten tijdens de winter. In het voorjaar kan je terug heerlijk verse bloemen komen plukken.


OPENINGSUREN HOEVEWINKEL

Elke zaterdag van 10u tot 15u.

Even gesloten in de winter, maar terug open in het voorjaar!

OPENINGSUREN BLOEMENPLUKTUIN

Enkel op afspraak.

OPENINGSUREN KWEKERIJ

CONTACT

0478 30 23 56 (Bi)

0498 29 78 68 (Jan)

Tessenderloseweg 120        2431 Veerle-Laakdal

VOLG ONS

NIEUWSBRIEF

Copyright De Lommerte © Alle rechten voorbehouden