Ongeveer om de twee maanden slachten we een koe en enkele varkens. We bieden dan verschillende vleespakketten aan, die je op voorhand dient te bestellen in de webshop en kan afhalen op de boerderij.
Het vlees is netjes vacuüm verpakt, in porties voor 2 personen. De toevoegingen van peper en zout in onze gehaktbereidingen zijn van biologische afkomst.
In onze boerderijwinkel vind je ook diepgevroren, losse verpakkingen van het vlees zolang de voorraad strekt.
Vrijdag 15 augustus 2025
10u00 - 12u30 en 14u00 - 18u00
Zaterdag 16 augustus 2025
10u00 - 12u30 en 14u00 - 18u00
Onze varkens mogen nog echt het varken uithangen. Ze ravotten, wroeten en zoelen in openlucht. Hun uitgebalanceerd biologisch voeder vullen ze aan met wormen, insecten en planten die ze zelf bij elkaar scharrelen.
We vervoeren onze varkens zelf tot bij het kleinschalig slachthuis van de familie Martens in Alken. Zo houden we de stress bij het transport en het slachtproces minimaal en kunnen we waardig afscheid nemen van onze dieren.
Naar aloude traditie gaat er niets verloren op de boerderij. We leggen onze varkens extra in de watten met biologische reststromen uit de boerderijwinkel.
Buiten biologische peper en zout in onze gehaktbereidingen, werken we bewust zonder toevoegingen. Zo komt de pure, rijke smaak van ons vlees volledig tot zijn recht.
Vanuit een eerlijke en duurzame samenwerking grazen het jongvee en de ossen van boer Jan en boer Bram van De Donkenhoeve bij ons in het weideseizoen. Overwinteren doen ze ginder op stal.
De koeien grazen van mei tot november op ons kruidenrijk biologisch grasland omgeven door lommerrijke houtkanten. Ze eten met de seizoenen mee van een divers palet van grassen, klavers, kruiden, bomen en struiken. Ook goed voor de biodiversiteit!
De koeien zijn een kruising van Fleckvieh/Simmental uit de Alpen en het oude streekras West-Vlaams rood. De vrouwelijke dieren lopen voor het nageslacht altijd bij de stier. De kalfjes zogen ongeveer 9 maanden.
Een divers dieet op de wei gecombineerd met reststromen uit de (biologische) landbouw (bietenpulp, gerst en lijnzaadschilfers) tijdens de afmestfase. Op deze manier krijgt het vlees de typisch smeuïge en rijke smaak. Je bent wat je eten gegeten heeft!
CONTACT
© 2024 De Lommerte